صفر تا صد کار با دریل شارژی + آموزش

دریل شارژی چیست؟

دریل شارژی ابزاری برای باز و بستـه کردن انواع پیچ‌های دوسو، چهارسو، سرمته و … است. برای سوراخ‌کاری با مته هم می‌توان از این ابزار کاربردی بهره گرفت. از آن جاییکه منبع تغذیه این نوع دریل‌ها باتری است بنابراین برای مکان‌هایی که دسترسی به جریان برق وجود ندارد بسیار مناسب است. جهت استفاده از این نوع دریل‌ها باید روش استفاده از باتری‌ها را بدانید و به مقدار شارژ باتری دستگاه و روش استفاده صحیح از آن باتری‌ها توجه فرمایید.

اجزای مختلف دریل شارژی

برای کار با هر ابزار به خصوصی ابتدا باید با اجزای مختلف آن دستگاه آشنا شد. این آشنایی برای کار با آن دستگاه امری ضروری است. خوشبختانه ساختار دریل‌های شارژی بسیار کاربرپسند و ساده طراحی شده‌اند و با حداقل آشنایی با این ابزار می‌توانید به راحتی از آن استفاده نمایید. دریل شارژی از اجزای مختلفی تشکیل شد‌ه است. بطور کلی دریل‌های شارژی از اجزایی مانند یک بدنه اصلی، باتری، سلکتور تنظیم سرعت، یقه محدودکننده گشتاور ماشه راه انداز و تنظیم سرعت و… تشکیل یافته‌اند. اجزای دریل شارژی

مهم‌ترین نکات قابل توجه در مورد آموزش کار با دریل شارژی

قبل از هر بار مصرف باید دریل شارژی خود را بطور کامل شارژ نمایید تا در حین کار شارژ دستگاه خالی نشود و بتوانید مدت زمان زیادی از آن استفاده کنید. معمولا دو عدد لامپ بر روی باتری‌های شارژی وجود دارد که رنگ قرمز آن به این معناست که باتری شما در حال شارژ می‌باشد و رنگ سبز آن به معنای فول شارژ شدن باتری است. پس از مشاهده چراغ سبز باتری باید آن باتری را از شارژر جدا نمایید. بسیاری بر این باورند که هر چه بیشتر باتری در شارژ بماند مدت زمان زیادتری شارژ را در خود نگه داشت. اما چنین مسئله‌ای درست نیست و بعد از سبز شدن چراغ باتری بیشتر شارژ شدن آن تاثیری در کارکرد دستگاه ندارد. مقاله پیشنهادی: نگهداری باتری دریل شارژی در بهینه‌ترین حالت

آشنایی با تنظیمات دریل؛ اولین گام برای یادگیری نحوه کار با دریل شارژی

کار با دریل شارژی بسیار بسیار راحت است و به محض شارژ باتری و نصب آن به دستگاه با فشردن ماشه می‌توانید از دستگاه خود استفاده نمایید. نکته قابل توجه اینجاست که قبل از شروع کار با دستگاه و فشردن ماشه باید ابتدا تصمیم بگیرید که می‌خواهید با دریل شارژی خود چه کاری انجام دهید.

تنظیمات دریل شارژی برای انجام سوراخ‌کاری

اگر قصد انجام سوراخ‌کاری دارید باید تنظیمات دریل خود را انتخاب نمایید به این صورت که یقه سلکتور دریل شارژی خود را بر روی علامت مته قرار دهید. نکته‌ای که باید به آن دقت نمایید این است که در حالت چپ‌گرد به هیچ عنوان سوراخ‌کاری انجام ندهید؛ چراکه در این حالت مته دستگاه شما خاصیت و تیزی خود را از دست داد‌ه و کند می‌شود. در مرحله بعد باید بستـه به نوع متریال خود ( چوب، فلز و… ) سرعت چرخش سه نظام خود را تنظیم نمایید. معمولا دریل‌های شارژی یک سلکتور دوحالته دارند که عدد 1 سرعت چرخش سه نظام را کاهش و عدد 2 سرعت چرخش سه نظام دستگاه را افزایش می‌دهد. به طور معمول برای سوراخکاری روی سطوح فلزی عدد 1 و برای سوراخ‌کاری روی سطوح چوبی عدد 2 را انتخاب می‌کنند. بعد از انجام این تنظیمات دستگاه شما آماد‌ه به کار است و می‌توانید فرایند سوراخ‌کاری را شروع کنید.

تنظیمات دریل شارژی برای باز و بستـه کردن پیچ

اگر قصد دارید به کمک این دستگاه پیچی را باز و بستـه نمایید باید یقه سلکتور دستگاه خود را بر حالت پیچ تنظیم نمایید. برای باز و بستـه کرد‌ن پیچ به کمک دریل شارژی باید به عدد درج شد‌ه بر روی دستگاه دقت نمایید. این اعداد بسیار مهم هستـند. هر چه این اعداد کوچکتـر باشند به معنای این است که گشتاور یا قدرت کمتری به پیچ وارد می‌شود. برای بستـن بوردهای الکترونیکی معمولا عدد گشتاور بسیار کمی را انتخاب می‌کنند تا با فشار زیاد دستگاه بورد یا قطعات پلاستیکی ابزار برقی نشکنند. اما برای باز و بستـه کردن پیچ بر روی چوب معمولا عدد گشتاور بزرگتـری را انتخاب می‌کنند چرا که برای به فشار حداکثر نیاز است.

تنظیم سرعت چرخش دریل شارژی

به دو صورت می‌توان سرعت چرخش دریل شارژی را تغییر داد؛ یکی به کمک تغییر حالت سلکتور تنظیم سرعت و دیگری با تنظیم مقدار فشار وارد شد‌ه به ماشه دریل شارژی. تنظیم سرعت چرخش دریل شارژی هنگام باز و بستـه کردن پیچ و یا انجام سوراخ‌کاری به کار می‌رود.

نحوه قرار دادن مته در داخل سه نظام دریل شارژی

برای اینکه بتوانید مته را در داخل سه نظام قرار دهید باید دهانه چاک سه نظام را کمی بیشتر از قطر مته باز کنید. بعد از باز کردن دهانه سه نظام باید مته را دقیقا در مرکز سه نظام قرار دهید و یقه سه نظام را بچرخانید تا دندانه‌های آن بستـه شود و مته محکم در جای خود قرار گیرد. برای باز کرد‌ن مته هم باید یقه سه نظام را بچرخانید تا دندانه‌های چاک سه نظام باز شود و مته رها شد‌ه و بیرون بیاید. نحوه کار با دریل‌های شارژی

سرویس و تمیزکاری دریل شارژی

  1. سعی کنید دریل شارژی خود را از هرگونه گرد و خاک یا رطوبت دور نگه دارید. در صورت گرد و خاکی شدن آن سعی کنید با فشار بادپاش آن را تمیز کنید و به کمک یک دستمال خشک دستگاه را پاک کرده و در جای خود قرار دهید.
  2. بعد از پایان کار با دستگاه، مته را از داخل دریل شارژی دربیاورید و در جای خود بگذارید.
  3. پس از اتمام کار باید باتری را از محل خود درآورده و در کیف مخصوصش قرار دهید.
مقالات کاربردی : محصولات پیشنهادی : جهت مشاهده دیگر ابزار آلات صنعتی و برای استعلام موجودی و قیمت کلیک کنید : IMC Market | مرجع تخصصی آهن و ابزارآلات صنعتی