این روزها هود یکی از اساسیترین و مهمترین لوازمی است که در هر آشپزخانهای از آن استفاده میشود. با استفاده از هود میتوان بخارات ناشی از طبخ و پخت غذاهای متنوع و مختلف را به بیرون از محیط آشپزخانه هدایت و از تجمع دود و بخار در فضای آشپزخانه جلوگیری کرد. علاوه بر این، هود میتواند از نشستن چربی در اطراف اجاق جلوگیری کند. در این نوشتار از مجله آی ام سی مارکت قصد داریم نحوه بازکردن هود ، آموزش تعمیر هود و عیبیابی آن را به شما آموزش دهیم
طبیعی است که هود هم مانند سایر وسایل آشپزخانه دچار مشکل شود. به همین دلیل بهتر است با فرآیند نگهداری و سرویس این وسیله کارآمد در خانه آشنا باشید. پیشنهاد میکنیم اگر هودی که در آشپزخانه دارید شامل گارانتی میشود، تا پایان اعتبار زمان گارانتی از تکنسینهای شرکتی استفاده کنید. اما اگر پس از اتمام دوره گارانتی این دستگاه دچار مشکل شد، با کمی دانش فنی میتوانید خودتان فرآیند نگهداری هود را انجام دهید.
عموما شیوه بازکردن و بستن هودهای مختلف و امتحان سلامت اجزای آن اصول یکسانی دارد. با دانستن این اصول و استفاده از آنها میتوان هودهای مختلف را سرویس کرد و نسبت به رفع آن اقدامات لازم را انجام داد.
سرویس هود در خانه
تعویض لامپ و فیلتر هود از آن کارهایی است که برای انجام آن، نیازی به کمکگرفتن از تکنسین و تعمیرکار نیست و خودتان میتوانید به آسانی این کار را در خانه انجام دهید؛ اما بررسی فنی و اطمینان از عملکرد درست هود در گروی بازکردن آن است. این کار را میتوانید به راحتی در خانه انجام دهید. البته که باید توجه داشته باشید اگر مشکلات هود مربوط به سیمکشی برق، فیوز یا دو شاخه باشد، بدون تجربه و مهارت کافی در زمینه برقکشی نمیتوانید مشکل خود را حل کنید.
کار با برق نیازمند رعایت نکات ایمنی است. در نتیجه، اگر تجربهای در این زمینه ندارید، پیشنهاد میکنیم برای تعمیر هود از یک تعمیرکار متخصص و تکنسین کمک بگیرید.
تعویض قطعات داخلی هود مانند برد الکترونیکی یا پنل لمسی عموما کاری ساده نیست و در توان افراد عادی نخواهد بود. برای تعویض یا تعمیر این قطعات نیز پیشنهاد ما این است که از نمایندگی شرکتی که هود را از آن خریداری کردهاید یا یک تعمیرکار و تکنسین ماهر کمک بگیرید.
هود را باز کنید
اولین گام برای تعمیر و یا سرویس هود، باز کردن آن است.
در این قسمت، ما شرح کاملی از نحوه باز کردن هود را توضیح خواهیم داد؛ اما باید توجه داشت که ممکن است این مراحل نسبت به مدل هودی که شما دارید، متفاوت باشد. اما در نهایت، اقدامات زیر با کمی تفاوت برای بیشتر برندها یکسان است.
- جریان برق آشپزخانه را قطع کنید و یا دوشاخه هود را از برق جدا کنید
- پنل هود را باز کنید. برای بازکردن پنل اصلی هود پیچ گوشتی شارژی رونیکس ابزاری کارآمد است.
- فیلترها را از جای خود خارج کنید.
- فریم نگه دارنده فیلترها را باز کنید. برای این کار میتوانید از پیچ گوشتی استفاده کنید.
- پنل نگهدارنده لامپها را با پیچ گوشتی رونیکس باز کنید و از محل قرارگیری خود خارج کنید. برای انجام این کار نیاز به یک همکار خواهید داشت.
- سوکتهایی که هود را به پنل نگهدارنده لامپها متصل کرده است، جدا و پنل را خارج کنید.
پس از انجام مراحل بالا، حالا میتوانید به قطعات داخلی هود مانند برد الکترونیکی، فنها و سایر قطعات دسترسی داشته باشید.
رایجترین مشکلات هود و روش تعمیر آنها
اگر خودتان قصد دارید تا هود آشپرخانه را تعمیر و سرویس کنید، بهتر است با مشکلات رایجی که در اکثر هودها مشترک است، آشنا باشید.
عموما بیشتر مشکلات هود در موتور، برد کنترل اصلی یا سیستم نورپردازی آن است. بنابراین، در صورت بروز مشکل در سیستم هود منزل بهتر است تا این موارد را بررسی کنید.
به طور خلاصه، برای یک هود مشکلات زیادی به وجود نمیآید و مشکلات اصلی آن را میتوان در چند مورد خلاصه کرد:
- صدای غیر عادی هنگام روشنبودن
- روشننشدن چراغ هود
- روشننشدن فن
- ضعیفشدن قدرت مکش
- کارنکردن دکمههای لمسی و فیزیکی هود
شنیدن صدای غیرعادی در هنگام روشنبودن هود
در اکثر مواقع هود صدایی عادی، یکنواخت و آرام از خود تولید میکند. زمانی نیاز به تعمیر و یا سرویس وجود خواهد داشت که از هود شما صدایی بلند و غیر عادی شنیده شود. حالا زمانی است که باید در اولین فرصت هود را باز و پروانهها و موتور آن را بررسی کنید.
عموما صدای غیر عادی هود به دلیل عملکرد نامناسب موتوری که وظیفه چرخاندن فن را به عهده دارد، ایجاد میشود. دلیل این صدای نامناسب هم میتواند فرسودهشدن بلبرینگ موتور هود باشد. مهم است که بدانید موتور هود قابل تعمیر نیست. در نتیجه، تنها گزینه تعویض آن با یک موتور جدید است. کثیفبودن فیلتر هود نیز میتواند دلیل دیگری برای تولید صدای غیر عادی باشد.
شنیدن صدای غیر عادی می تواند دلیل دیگری هم داشته باشد و آن هم گیرکردن جسم خارجی در مسیر گردش پروانه موتور باشد. دلیل دیگر شلبودن پروانه یا خود موتور است که میتواند باعث ایجاد صدای نامتعارف زمان کار کردن هود باشد. در نتیجه باید هود را باز کنید و از شلنبودن قطعات موتور و پروانه مطمئن شوید.
روشننشدن چراغهای هود
این امکان وجود دارد که گاهی اوقات چراغهای هود روشن نشوند و برای تعمیر هود باید لامپها را تعویض کنید. اینکه لامپ هود روشن نشود، گاهی تنها مشکل از سوختگی لامپ است؛ اما بهتر است سوکت لامپ، ترانسفورماتور یا برد الکترونیکی هود را چک و بررسی کنید تا در صورت بروز مشکل، قطعه مورد نظر را تعمیر و یا تعویض کنید. فازمتر RH-2718 رونیکس گزینه مناسبی برای این کار خواهد بود.
بهتر است در این شرایط علاوه بر بررسی سیستم مربوط به قطعات روشنایی، سیمکشی داخلی هود را بررسی کنید؛ چراکه ممکن است سیستم روشنایی سالم باشد، اما اجزای آن به درستی متصل نشده باشند. بنابراین باید از سالمبودن اتصالات و محکم بودن آنها مطمئن شوید.
حالا زمان آن است تا لامپها و سایر اجزای سیستم روشنایی را بررسی کنید. گاهی پیش آمده است که مشکل تنها از کلید باشد.
دلایل اصلی در خراب شدن و روشن نشدن چراغ هود به نقل از سایت اخوان سنتر عبارتست از:
“چراغ هود یکی از قطعات مهم و کاربردی در هود آشپزخانه است. با این حال، چراغ هود ممکن است خراب شود و نتواند روشن شود. دلایل اصلی در خراب شدن و روشن نشدن چراغ هود عموما به دلیل خرابی لامپ، مشکل در سیستم برقی، ترک خوردن قطعات، خرابی ترانسفورمر و مشکل در سوئیچ می باشند. که در ادامه به تفکیک هر مورد را شرح می دهیم.
احتمالاً علت اصلی روشن نشدن چراغ هود شما مربوط به یکی از عوامل زیر است:
لامپ خراب: یکی از دلایل اصلی خرابی چراغ هود، لامپ خراب است. لامپ های چراغ هود به دلایل مختلفی مانند خرابی الکتریکی، خرابی فیلمان، خرابی هیتر و سایر عوامل ممکن است خراب شوند و نتوانند روشن شوند.
مشکل در سیستم برقی: مشکل در سیستم برقی نیز میتواند باعث خرابی چراغ هود شود. مثلاً ممکن است کابل های برق چراغ هود خراب شده باشند یا برق هود نرسد.
ترک خوردن قطعات: ترک خوردن بعضی از قطعات چراغ هود مانند پایه های لامپ و یا اتصالات برقی میتواند باعث روشن نشدن چراغ هود شود.
خرابی ترانسفورمر: ترانسفورمر چراغ هود مسئول تامین برق برای چراغ هود است. اگر ترانسفورمر خراب شود، چراغ هود قادر به روشن شدن نخواهد بود.
مشکل در سوئیچ: سوئیچ چراغ هود نیز میتواند باعث خرابی چراغ هود شود. مشکلاتی مانند مسدود شدن سوئیچ، خرابی داخلی سوئیچ و یا خرابی دیگر قطعات سوئیچ میتوانند باعث روشن نشدن چراغ هود شوند.
بهترین راه برای رفع مشکل، مشخص کردن دلیل روشن نشدن چراغ هود است. در صورتی که مشکل برقی باشد، بهتر است توسط یک متخصص برطرف شود. اگر مشکل در لامپ ها باشد، لامپ های خراب را با لامپ های جدید تعویض کنید. همچنین، در صورتی که مشکل در قطعات چراغ هود باشد، بهتر است قطعات خراب را با قطعات جدید تعویض کنید.”
روشننشدن فن
فن مهمترین قطعه در هود خانگی هست. اگر فن هود کار نکند، در نتیجه هود کارایی خود را از دست میدهد. بنابراین آشپزخانه شما پر از بخارات ناشی از پخت و پز خواهد شد. پس برای داشتن تهویهای مناسب، باید فن هود به درستی کار کند.
اگر فن هود شما روشن نمیشود، علت خرابی آن میتواند خراببودن موتور یا برد الکتریکی آن باشد. در صورتی که موتور یا برد هود خراب باشد، باید آنها را تعویض کرد.
دلیل دیگری که میتواند مانع روشنشدن فن هود شود، سوختن فیوز اصلی مدار هود است. بنابراین زمان آن رسیده است که فیوز را تعویض کنید.
اشکال در سیمکشی داخلی هود و اتصالیکردن دوشاخه، دلیل دیگر روشننشدن فن هود میتواند باشد. در نتیجه، باید منبع برق، سیمکشیها و دوشاخه هود را بررسی کنید.
پیشنهاد میکنیم که سوئیچها و کلیدهای روشن و خاموشکردن هود را هم بررسی کنید.
ضعیف شدن مکش هود
گاهی پیش میآید که گمان کنید هود شما قدرت مکش قبل را ندارد. ضعیفشدن مکش هود میتواند به چند دلیل رخ داده باشد:
- کثیفبودن فیلتر
- مسدودبودن کانال خروجی هوا
- کمبودن دور موتور یا ضعیفشدن پروانه فن
- در صورت کمبودن دور موتور احتمالاً موتور ضعیف شده و باید تعویض شود.
نکته مهم اینجا است که اگر اجزای داخلی سالم باشند و فیلتر نیز تمیز باشد، باید کانال خروجی هوا را بررسی کنید و از مسدودنبودن آن مطمئن شوید.
کارنکردن دکمههای لمسی یا فیزیکی هود
گاهی اوقات ممکن است با مشکل کارنکردن دکمههای مختلف هود روبهرو شوید. مثلا ممکن است دکمه روشنکردن فن را فعال کنید و فن کار نکند. یا دکمه روشنشدن چراغ را بزنید و لامپ روشن نشود.
اگر مطمئن هستید که چراغ، فن و سایر اجزای داخلی هود سالم هستند، احتمالاً مشکل خود دکمهها و سوئیچها هستند.
برای حل این مشکل باید دوشاخه، سیمکشی برق، برد الکترونیکی و پنل لمسی را بررسی کنید و در صورت خرابی قطعات سیستم یا مشکل سیمکشی باید قطعات را تعویض کنید یا خرابی سیمکشی و دوشاخه را برطرف کنید.
صفر تا ۱۰۰ تعمیر هود با ابزار حرفهای
در این مطلب، مهمترین اشکالاتی که ممکن است یک هود به آنها دچار شود و نحوه رفع آنها را توضیح دادیم.
هنگام تعمیر هود همواره نکات ایمنی را رعایت کرده و در صورت لزوم جریان برق را قطع کنید. همچنین اگر تجربهای در کار فنی و تعمیرات ندارید، بهتر است همواره از یک تعمیرکار کمک بگیرید؛ اما در صورتی که به انجام کارهای فنی خانگی علاقهمند هستید و مهارت استفاده از ابزار را دارید، میتوانید با استفاده از ابزار حرفهای و با دقت بالا، خودتان هود را تعمیر کنید. ابزار آی ام سی مارکت در این راه همراهی مطمئن برای شما است.
بیشتر بدانیم! :
- ۰ تا ۱۰۰ آموزش تعویض لامپ هالوژن به زبان ساده
- عیب یابی سنگ فرز (علائم و دلایل خراب شدن فرزها)
- افزایش طول عمر ابزار آلات + 11 نکات مهم
- راهنمای جامع خرید انواع ابزار آلات
- معرفی انواع ابزار آلات صنعتی + قیمت و گارانتی
- مهمترین ابزار آلات ساختمانی و کاربرد آنها
پیشنهاد محصول:
جهت مشاهده دیگر ابزار آلات صنعتی و برای استعلام موجودی و قیمت کلیک کنید : IMC Market | مرجع تخصصی آهن و ابزارآلات صنعتی
منبع: وبسایت ابزار رونیکس